Unable to Connect to Gateway

bduitp

Registered
This is a strange one:
Configuration:
- 5 Macs (OSX div. versions and 1 Classic)
- a small network with a router with buildin firewall
- 1 Mac with osx serves as a webserver (thru a dyndns address)

everything worked fine until a couple of weeks ago. (Altough nothing changed to the configuration)

Problem:
- No connections are possible from outside towards the website (no http, ftp, ssh, ... altough the forwarding configuration is correct in the router and it worked so far).
- Inside the lan i can connect from every mac (except the webserver) to internet (thru the gateway) and to the webpage of the router.
- Inside the lan i can shh, http, ftp to the webserver
- From the webserver i can connect to the other machines in the lan (ssh, http, ftp,...)
- I cannot connect to the gateway...
- Users cannot connect to the webserver from outside the lan
- Users can connect to another machine that temporarely is used as webserver...

What i tried:

- Change the ip of the webserver
- Change the ip of the router
- Verified the ipmask

This looks very strange to me. Any solutions?

Thanks in advance!

Bart.
 

cdubks88

Registered
This is a strange one:
Configuration:
- 5 Macs (OSX div. versions and 1 Classic)
- a small network with a router with buildin firewall
- 1 Mac with osx serves as a webserver (thru a dyndns address)

everything worked fine until a couple of weeks ago. (Altough nothing changed to the configuration)

Problem:
- No connections are possible from outside towards the website (no http, ftp, ssh, ... altough the forwarding configuration is correct in the router and it worked so far).
- Inside the lan i can connect from every mac (except the webserver) to internet (thru the gateway) and to the webpage of the router.
- Inside the lan i can shh, http, ftp to the webserver
- From the webserver i can connect to the other machines in the lan (ssh, http, ftp,...)
- I cannot connect to the gateway...
- Users cannot connect to the webserver from outside the lan
- Users can connect to another machine that temporarely is used as webserver...

What i tried:

- Change the ip of the webserver
- Change the ip of the router
- Verified the ipmask

This looks very strange to me. Any solutions?

Thanks in advance!

Bart.
Help me out, here, Bart.

You say that every machine can connect to the internet except the webserver through the gateway.

Are you talking about your router being the gateway (just so I make sure I understand what you're saying)?

I'd try to restart the router first, just like the earlier suggestion.

Lots of stuff you could try if that fails....

Take care,

C.
 
Top