mic trouble

glamrockchick

Registered
Hi
Before cam and mic worked fine on skype but now people can't seem to hear me sometimes and i can never hear them recently.. did a skype test call and i can hear myself, mic is fine, also speakers are working, why is this? so annoying !!
 

glamrockchick

Registered
tried resizing pic its now jpeg 16kb 180 x 240, seems to be the smallest, trying to upload it to full house magazine and its not working :(
 

DeltaMac

Tech
Are your two posts related in some way?
They seem to be completely different topics, so maybe your second post should be in a new thread....
 

macleuser

Registered
EDIT:
1. Quit Skype
2. in finder
[yourusername]/LIbrary>Application Support>Skype>shared.xml
open with textedit. (right click/control click to see the "Open With" pull-down)

3.search by hitting command-f and copy paste "<VoiceEng>", with angle braces!
just below that make sure the line is <AGC>0<AGC>, if it has a higher number, change it to "0", if it's not there, just insert it.

4. then save the file.

5. then reopen Skype

Taken from:
http://www.youtube.com/watch?v=NkSTFPDCk4k

ORIGINAL:
Can you delete posts? The one newer actually seems to be identical...
As far as skype, I stopped using it b/c it was bought by microsoft. I assume you're using version 5.xx? anyway... there seem to be TONS of people losing video/mic / both functionality on various versions of skype. It's often really helpful to post the version of the software you're using, often posting which OS you're on is helpful as well (to people trying to help you, and therefore it helps you too).

found someone who has a similar issue (but noone replied):
http://community.skype.com/t5/Mac/Microphone-Issues/m-p/460595/highlight/true#M6429
and there are various comments here:
http://www.macupdate.com/app/mac/15805/skype
click on the troubleshooting tab to see what's up with that and not reviews (however, reviews often have info too).

For BASIC setup instructions you should VERIFY these settings:
https://support.skype.com/en-us/faq/FA10977/Sound-guide-Mac-OS-X-Lion
I have often used apps, including skype that would change the system settings when opened.
 
Last edited:

glamrockchick

Registered
yeah sorry was bit of a mix up with threads so made 2 separate ones--- wonder how come others have a problem too, glad not just me.. my mac is 10.7.4, and skype is 5.7.hope problem will sort out on its own, and troubleshooting on skype in a tab?
 

macleuser

Registered
I put an edit to my original reply, sorry, might not have notified you... see above again. more helpful, and actual solution I hope!
 

glamrockchick

Registered
so if i just do this: 1. Quit Skype
2. in finder
[yourusername]/LIbrary>Application Support>Skype>shared.xml
open with textedit. (right click/control click to see the "Open With" pull-down)

3.search by hitting command-f and copy paste "<VoiceEng>", with angle braces!
just below that make sure the line is <AGC>0<AGC>, if it has a higher number, change it to "0", if it's not there, just insert it.

4. then save the file.

5. then reopen Skype

then it should work? can see if i can do it, thanks
 

glamrockchick

Registered
seems v complicated for me to be honest: dont understand how to do this: [yourusername]/LIbrary>Application Support>Skype>shared.xml
 

glamrockchick

Registered
yep my mic is fine, weird thing is works with my mate fine and shes on a mac, you think its a compatability problem from windows/ mac?
 

glamrockchick

Registered
when i got to the edit and find part mine didnt come up with a box like in the video just a little thing on the same window with find , and not those keywords already in like the video
 

macleuser

Registered
what? there is no "*"... where is the "*" what are you referring to?

Let's get oriented really quick:
Open the file in text edit.
Then hold the "apple" key aka. "command" and hit the "f" key. This should bring up a "search/find" bar. That has, from left to right, a magnifying glass, the word "find" a left arrow, a right arrow, a button that says "Done", and a "Replace" check box.

Once you see this, click on "Find" then type in VoiceEng and hit the RETURN key.

Let me know what you get.
 

glamrockchick

Registered
isthis right? 3F74AFDD38C7F7A89C173E7C69F679AE4350471EF076750C90636866CDC8E0021CDF95373B888D24C1FC3D4130988A56851ECD6F884ECF13421737F3C08EDB6817C801F8FDBF6A4611C6C0F7CAA21160647B154407384D627E2965504BBA7</Codec_H264_1_11b43441fa4c24f0f754faac52d82042f41f2f18>
</Signatures>
</FeatureTracker>
<Localnode>
<NodeID>7192CF818031D2E3</NodeID>
</Localnode>
<PropsManager>
<PermaProps>4102030E332F352E372E302E3130333700000FC5FCF6FC04</PermaProps>
</PropsManager>
<SD>
<NodeTokens>42FFF055368637FB1EF3022FD766814E7A076D8DEDE15599484C16F81AF61EDDC646A4A662C31A5EE7C2C7E26CEE1E9883604889AD</NodeTokens>
</SD>
<VoiceEng>
<MicVolume>
<AppleHDAEngineInput.3A1B.2C0.2C1.2C0.3A1>70</AppleHDAEngineInput.3A1B.2C0.2C1.2C0.3A1>
<AppleHDAEngineInput.3A1B.2C0.2C1.2C1.3A2>100</AppleHDAEngineInput.3A1B.2C0.2C1.2C1.3A2>
</MicVolume>
<SpeakerVolume>75</SpeakerVolume>
</VoiceEng>
</Lib>
</config>
 

macleuser

Registered
Yes, great!

So, between these two lines:
<VoiceEng>
<MicVolume>

Type or copy/paste this:
<ACG>0</ACG>

and that is a ZERO not an OH

So the final part of the document should look like this:
</SD>
<VoiceEng>
<ACG>0</ACG>
<MicVolume>
<AppleHDAEngineInput.3A1B.2C0.2C1.2C0.3A1>70</AppleHDAEngineInput.3A1B.2C0.2C1.2C0.3A1>
<AppleHDAEngineInput.3A1B.2C0.2C1.2C1.3A2>100</AppleHDAEngineInput.3A1B.2C0.2C1.2C1.3A2>
</MicVolume>
<SpeakerVolume>75</SpeakerVolume>
</VoiceEng>
</Lib>
</config>
 
Last edited:
Top